BLEFAROPLASTIA
Intervenția chirurgicală de reîntinerire a pleoapelor durează 1-2 ore, în funcție de tipul operației și se realizează, de obicei sub anestezie locală pentru pleoapele superioare și anestezie generală pentru pleoapele inferioare.
Ce este blefaroplastia (chirurgia de reîntinerire a pleoapelor)?
Cui se adresează blefaroplastia ?
Ce beneficii se pot obține prin procedeul de blefaroplastie?
Cum se desfășoară consultația?
Cum se desfășoară operația de blefaroplastie?
Ce presupune recuperarea postoperatorie?
Ce este blefaroplastia?
Blefaroplastia se definește ca intervenția chirurgicală estetică de reîntinerire a pleoapelor. Aceasta vizează eliminarea semnelor de îmbătrânire înlocuind aspectul „de privire obosită” printr-o aparență mult mai odihnită și destinsă. Se poate efectua izolat la nivelul pleoapelor superioare, la nivelul pleoapelor inferioare sau la nivelul tuturor celor 4 pleoape în același timp. De asemenea, intervenția de blefaroplastie poate fi efectuată în asociere cu alte intervenții, cel mai frecvent fiind cu liftingul de sprâncene, liftingul cervico-facial, liftingul de pomeți.
Cui se adresează blefaroplastia (chirurgia de reîntinerire a pleoapelor)?
Blefaroplastia se adresează atât femeilor cât și bărbaților care prezintă:
- pleoape superioare grele și lăsate cu exces de piele ce formează un repliu mai mult sau mai puțin marcant
- afectarea câmpului vizual datorită excesului de piele
- pleoape inferioare laxe cu riduri orizontale datorită distensiei pielii
- exces de piele și pungi sub ochi
Ce beneficii se pot obține prin procedeul de blefaroplastie?
Intervenția chirurgicală de blefaroplastie își propune eliminarea semnelor de îmbătrânire înlocuind aspectul „de privire obosită” printr-un aspect mult mai odihnit și destins astfel:
- la nivelul pleoapei superioare:
-
- eliminarea excesului de piele și a pungilor de grăsime
- ridicarea pleoapei superioare cu redarea aspectului natural al acesteia
- îmbunatățirea câmpului vizual
- la nivelul pleoapei inferioare:
-
- îndepărtarea pungilor de grăsime
- eliminarea excesului de piele dacă există
- ridicarea pleoapei inferioare
- diminuarea ridurilor fine orizontale de la nivelul pleoapei
Cum se desfășoară consultația?
În timpul consultației are loc examinarea completă a stării de sănătate precum și evaluarea morfologică și dinamică a pleoapelor și a privirii după care Dr. CHIRILA Marius vă orientează în alegerea celei mai bune metode de tratament în funcție de dorințele și așteptările dvs. Uneori un examen oftalmologic complet poate fi necesar pentru eliminarea unor eventuale patologii ale globului ocular.
Se recomandă evitarea medicamentelor care conțin Aspirină sau pot să producă tulburări de coagulare, cu 2 săptămâni înainte de intervenție.
Cum se desfășoară operația de blefaroplastie?
Intervenția chirurgicală de reîntinerire a pleoapelor durează 1-2 ore, în funcție de tipul operației. Aceasta se realizează, de obicei, sub anestezie locală pentru pleoapele superioare și anestezie generală pentru pleoapele inferioare. Timpul operator poate să se prelungească dacă se asociază cu alte proceduri chirurgicale.
Pentru pleoapele superioare se va îndepărta excesul de piele, mușchi și +/-depozitele de grăsime cu închiderea inciziei prin suturi foarte fine plasate într-un pliu natural de manieră ca cicatricile să nu fie vizibile.
Pentru pleoapele inferioare se practică o incizie foarte aproape de marginea genelor, se îndepărtează pungile de grăsime și excesul de piele. În cazuri izolate în care nu există exces de piele se practică o incizie trans-conjunctivală (în interiorul pleoapei) prin care se îndepărtează doar pungile de grăsime, astfel nici o cicatrice nu va fi vizibilă.
Ce presupune recuperarea postoperatorie?
Intervenția de blefaroplastie nu este foarte dureroasă dar depinde foarte mult de tipul operației precum și de fiecare pacient în parte. În general nu este necesară spitalizarea peste noapte; pacienții se pot întoarce la domiciliu în aceeași zi cu operația.
- o senzație de tensiune la nivelul pleoapelor, tumefiere și echimoze (vânătăi) sunt normale pentru o perioadă de aproximativ 2 săptămâni. Compresele reci pot fi de folos.
- în primele zile după intervenție trebuie să vă odihniți, cu capul ușor ridicat, să evitați ceea ce vă poate provoca oboseală vizuală (TV, citit, lumini puternice, tabac) sau eforturile fizice intense
- dușul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
- se recomandă evitarea expunerii excesive la soare a cicatricilor fără cremă de protecție solară pentru o perioadă de 1 an
- veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
- consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.
NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de blefaroplastie și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.
Întreabă
medicul
Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.