Blefaroplastia: procedura prin care se corectează aspectul de privire obosită
Odată cu procesul de îmbătrânire, cele mai vizibile semne se accentuează în zona feței, astfel privirea capătă o notă de oboseală, datorită fenomenului de pleoape lăsate. Blefaroplastia este o metodă de corectare a acestor probleme, fiind deseori combinată și cu alte intervenții precum liftingul cervico-facial, lipofilling facial (injectare de grăsime proprie) sau liftingul de sprâncene, pentru a îmbunătăți aspectul facial și/sau aspectul privirii.
Cui îi este recomandată blefaroplastia?
- persoanelor care au pleoapele grele și lăsate;
- persoanelor care au exces de piele și pungi sub ochi;
- persoanelor cărora le este afectat câmpul vizual datorită excesului de piele.
Care sunt beneficiile procedurii de blefaroplastie?
- se elimină excesul de piele și a pungilor de grăsime de la nivelul ochilor;
- se ridică pleoapa superioară;
- se îmbunătățește câmpul vizual afectat de pleoapele lăsate;
- se diminuează ridurile fine orizontale (pleoapa inferioară).
Ce presupune intervenția chirurgicală?
Procedura de blefaroplastie durează între 1-2 ore și se desfășoară sub anestezie locală în cazul pleoapelor superioare și anestezie totală pentru operația la pleoapele inferioare.
Procedura variază de la caz la caz, astfel fiind combinată cu alte proceduri timpul de operare se poate prelungi, dar și efectele operației se pot îmbunătăți vizibil datorită procedurilor.
Intervenția pentru pleoapa superioară se caracterizează prin îndepărtarea excesului de piele, mușchi și depozite de grăsime. Următorul pas este ca incizia să fie închisă, o sutură fină plasată într-un pliu natural al pleoapei, astfel că nici o cicatrice nu va fi vizibilă.
Intervenția pentru pleoapele inferioare se caracterizează prin efectuarea unei incizii aproape de marginea genelor. Apoi, nu doar că se îndepărtează excesul de piele și pungile de grăsime, ci are loc și o ancorare a mușchilor din jur pentru a crea aspectul unei priviri întinerite.
Recuperarea după această procedură este individuală de la caz la caz, dar nu este necesară spitalizarea. Pacientul își poate relua activitățile cotidiene la câteva zile după operație.
Fă-ți o programare pe site-ul nostru https://www.drchirilamarius.ro/ pentru această intervenție sau altele de acest gen. Consultă și rubrica Intervenții în prealabil.
Ne poți accesa și pe paginile social media, dar poți împărtăși articolul și cu alte persoane pe Facebook sau LinkedIn.