icon-chirurgia-fetei

BICHECTOMIA

Bichectomia este procedura chirurgicală ce presupune îndepărtarea sau diminuarea bulei lui Bichat, intervenție care a devenit foarte cunoscută și cerută printre starurile americane datorită ușurinței de realizare și a rezultatelor remarcabile. Este vorba de un act simplu, rapid și fără cicatrici ce permite sculptarea și subțierea feței de o manieră remarcabilă.

Ce este bichectomia?

Bichectomia este procedura chirurgicală ce presupune îndepărtarea sau diminuarea bulei lui Bichat, un act de chirurgie plastică care a devenit foarte cunoscut și cerut printre starurile americane datorită ușurinței de realizare și a rezultatelor remarcabile. Este vorba de un act simplu, rapid și fără cicatrici ce permite sculptarea și subțierea feței de o manieră remarcabilă.

Bula lui Bichat este o porțiune de grăsime prezentă la toate persoanele mai mult sau mai puțin marcant. Se află la nivelul obrazului, între mușchii buccinator și maseter ce urcă până în zona temporală. Volumul bulei lui Bichat este mai mult sau mai puțin exprimat la fiecare persoană rezultând un aspect subțiat sau rotund al feței. De altfel, chiar persoanele slabe pot avea bula lui Bichat foarte bine dezvoltată ce le oferă un aspect rotund al feței.

Bichectomie

De ce ablația sau diminuarea bulei lui Bichat?

Procedura poate fi efectuată atât femeilor cât și bărbaților după ce procesul de maturizare s-a încheiat. Nu se recomandă persoanelor minore. În general persoanele care solicită această procedură prezintă fața rotundă, ca și în copilărie, cu obraji bine reprezentați. Multe persoane consideră acest aspect „moale” al feței ca fiind neatractiv. Așadar, bichectomia este soluția pentru a obține un aspect al feței angular, armonios, ferm și atractiv. Aspectul feței va fi mult mai bine sculptat, cu pomeți și maxilare bine definite și obraji subțiați, aspect apropiindu-se mai mult de standardele frumuseții actuale.

Cum se desfășoară intervenția de bichectomie?

Intervenția se desfășoară sub anestezie locală și durează aproximativ 30 minute. Este un act simplu și rapid fără cicatrici vizible. Bula lui Bichat este extrasă prin interiorul cavității bucale, deci nici o cicatrice nu va fi vizibilă după operație.

În ce consta recuperarea postoperatorie?

  • intervenția nu necesită spitalizare peste noapte, întoarcerea la domiciliu fiind posibilă în aceeași zi cu intervenția
  • durerile sunt minime și calmate cu antialgice simple
  • edemul (tumefierea) și micile vânătăi (echimozele) pot să apară la nivelul obrazului pentru o perioadă de 2 săptămâni
  • activitățile sociale pot fi reluate imediat
  • fumatul este nerecomandat pentru minim 1 lună
  • nici o cicatrice nu este vizibilă; deci pansamentul nu este necesar
  • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de bichectomie și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.