icon-chirurgia-fetei

LIPOFILLING

Este o metodă complet naturală și definitivă cu rezultat imediat, înlocuind produșii de umplere, cum ar fi acidul hialuronic.

Ce este lipofillingul facial? (injectarea de grăsime proprie)

Lipofillingul este o tehnică avansată de chirurgie. Permite injectarea de grăsime proprie prelevată dintr-o altă parte a corpului dvs (bărbie, coapse, abdomen, fese, genunchi) pentru a crea un volum sau a umple unele zone la nivelul feței care s-au diminuat odată cu înaintarea în vârstă, precum și pentru a crește calitatea pielii. Grăsimea prelevată este combinată cu plasmă proprie bogată în factori de creștere și trombocite pentru a îmbunătăți proprietățile regenerative. Este o metodă complet naturală și definitivă cu rezultat imediat, înlocuind produșii de umplere, cum ar fi acidul hialuronic.

Cui se adresează lipofillingul facial (injectarea de grăsime proprie)?

Lipofillingul facial se adresează tuturor bărbaților și femeilor, de obicei după vârsta de 40 de ani, care doresc restabilirea volumului și deci a proporțiilor naturale ale feței în urma procesului natural de îmbătrânire. De asemenea, candidații ideali sunt cei care au slăbit foarte mult având sechele estetice ale obezității.

Ce beneficii se pot obține prin procedeul de lipofilling facial?

Injectarea permite umplerea unor anumite zone și creșterea calității pielii, așadar beneficiile sunt:

 • ameliorarea volumelor la nivelul pomeților și obrajilor
 • mărirea și întinerirea buzelor
 • redă strălucirea și întinerirea la nivelul feței prin creșterea calității trofice a pielii
 • umplerea definitivă a ridurilor la nivelul feței
 • tratamentul cearcănelor
 • umplerea depresiunilor din jurul ochilor și de la nivelul tâmplelor
 • ameliorarea calității diferitelor tipuri de cicatrici (postchirurgicale, posttraumatice, post-arsura, post acnee).

Cum se desfășoară consultația pentru lipofillingul facial?

În timpul consultației, Dr. CHIRILA Marius evaluează starea dvs de sănătate. Aveți ocazia să explicați chirurgului plastician zonele care doriți să fie injectate cu grăsime proprie, în funcție de care veți alege zonele de unde doriți să fie prelevată grăsimea. Intervenția de lipofilling facial se poate asocia foarte bine cu liposucţie și cu lifting cervico-facial.

Se recomandă evitarea medicamentelor care conțin Aspirină sau pot să producă tulburări de coagulare, cu 2 săptămâni înainte de intervenție.

Cum se desfășoară intervenția de lipofilling?

În funcție de cantitatea de grăsime, de zonele care urmează a fi injectate, procedura durează între 30 minute -1.5 ore. În cazul asocierii cu alte proceduri, cum ar fi lipoaspirația convențională, intervenția poate să dureze mai mult. Se realizează sub anestezie locală, anestezie locală cu sedare sau anestezie generală.

Se prelevă grăsimea de manieră atraumatică, cu ajutorul unor canule prin niște microincizii în pliurile naturale ale pielii. Grăsimea prelevată este concentrată prin centrifugare sau sedimentare.

Se poate combina cu plasmă proprie bogată în plachete (PRP) obținută dintr-o probă de sânge prin centrifugare pentru a crește beneficiile și succesul integrării grăsimii injectate. Cu ajutorul unor canule foarte fine grăsimea este reinjectată la nivelul feței în zonele dorite pentru crearea aspectului natural și corect proporționat.

Ce presupune recuperarea după injectarea cu grăsime proprie?

 • durerea după intervenție este minimă, antialgice simple de obicei sunt suficiente
 • nu necesită spitalizare, întoarcerea la domiciliu este posibilă în aceeași zi. În cazul efectuării intervenției în asociere cu alte proceduri care necesită anestezie generală, spitalizare pentru 1-2 zile poate fi necesară pentru supraveghere
 • edemul (umflarea) și  mici echimoze (vânătăi) pot să apară pentru 1-2 săptămâni, în zonele feței unde s-a efectuat injectarea de grăsime precum și în zonele de prelevare
 • dușul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
 • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lipofilling și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.