LIFTING DE BRAŢE

Atunci când forma tonifiată și fermă a braţelor nu poate fi recâștigată doar prin exerciții fizice și dietă sau lipoaspiraţia solitară nu este suficientă, excesul de piele lăsată poate deveni o jenă estetică și funcțională.

Ce presupune procedeul de lifting al braţelor?

Liftingul de braţe sau brahioplastia este o intervenție chirurgicală prin care se elimină grăsimea în exces și pielea lăsată de pe faţa internă a braţelor. Atunci când forma tonifiată și fermă a braţelor nu poate fi recâștigată doar prin exerciții fizice și dietă sau lipoaspiraţia solitară nu este suficientă, excesul de piele lăsată poate deveni o jenă estetică și funcțională (la mobilizare sau la îmbrăcare de exemplu).

În unele situații procedura poate fi asociată cu alte intervenții, cum ar fi: abdominoplastia, ridicarea sânilor pentru o transformare completă la nivelul siluetei corpului.

Cui se adresează brahioplastia (liftingul de braţe)?

Liftingul de brațe se adresează atât femeilor cât și bărbaților. În mod special se adresează celor care nu sunt mulțumiți de aspectul brațelor și prezintă una din următoarele caracteristici:

 • pierderea elasticității pielii și aspectul de piele lăsată ce apare odată cu trecerea anilor și care nu pot fi corectate doar cu dietă și exerciții fizice
 • dimensiunile brațelor disproporționate față de restul corpului prin exces de grăsime și piele
 • pierdere importantă în greutate după intervenții bariatrice (inel gastric, gastric sleeve…) în urma cărora rămâne un surplus de piele
 • jena funcțională determinată de excesul de piele și grăsime ce antrenează dificultăți de mobilizare, de efectuare a unor exerciții fizice sau creează dificultăți în activitățile cotidiene (îmbrăcare etc..)

Care sunt beneficiile intervenției de brahioplastie (liftingul de braţe)?

Liftingul de brațe este o operație relativ simplă cu rezultate imediate prin care se pot obține:

 • aspect suplu, fără piele flască la nivelul brațelor mai ales după chirurgie bariatrică
 • aspect proporționat cu restul corpului
 • îmbunătățirea calității vieții prin ușurarea activităților cotidiene (mișcare, sport…)
 • îmbunătățirea stimei de sine, beneficiarii acestor intervenții nu își mai ascund brațele purtând doar haine largi.

Cum se desfășoară consultația?

Dr. CHIRILA Marius va examina starea dvs de sănătate. Mai apoi va efectua o serie de măsurători la nivelul brațelor pentru cuantificarea surplusului de piele și excesului de grăsime. În funcție de transformarea dorită, medicul dvs alege tehnica cea mai potrivită. Veți obține informații despre cum se desfășoară intervenția precum și recomandările postoperatorii.

Se recomandă renunțarea la fumat cu cel putin 1 lună înainte (dacă este cazul) și cel putin 15 zile după, precum și evitarea medicamentelor care conțin Aspirină sau care pot să producă tulburări de coagulare, cu 2 săptămâni înainte de intervenție.

Cum se desfășoară o intervenție de brahioplastie?

Operația se desfășoară sub anestezie generală și durează aproximativ 2 ore, în funcție de cantitatea de țesut care este în exces.

Se practică lipoaspiraţia zonei în prealabil, după care chirurgul plastician îndepărtează pielea și grăsimea de la nivelul braţului. La final rămâne doar o cicatrice fină la nivelul feţei interne a braţului.

Ce presupune recuperarea după liftingul de braţe?

 • în mod normal pacientul se poate întoarce la domiciliu în aceeași zi cu intervenția chirurgicală. În unele cazuri poate fi însă necesară spitalizarea timp de 1 noapte pentru monitorizare.
 • edemul (umflarea) și echimozele (vânătăile) apar la 1-2 zile după operație și dispar după 2 săptămâni.
 • dușul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
 • întoarcerea la locul de muncă este posibilă după 1 săptămână
 • activitățile sportive nu sunt recomandate pe o perioadă de câteva săptămâni
 • chirurgul plastician vă recomandă un corset medical elastic de compresiune  pe o perioadă de 4 săptămâni la nivelul braţelor
 • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
 • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lifting de brațe (brahioplastie) și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.