fat.1

BODYLIFT
(lifting corporal)

Procedeul chirurgical care ridică fesele și coapsele, conturează șoldurile, redă suplețea abdomenului.

Ce este Bodylift-ul (liftingul corporal)?

Bodylift sau liftingul corporal este procedeul chirurgical prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime de la nivelul treimii mijlocii a corpului. Ridică fesele și coapsele, conturează şoldurile și redă suplețea abdomenului.

Pentru cine se recomandă bodylift-ul?

 • Este indicat în principal persoanelor de sex masculin și feminin cu sechele de obezitate care în urma unei proceduri de chirurgie bariatrică (by-pass, inel gastric, gastric sleeve…) și dietă au pierdut în greutate >35 kg. Din moment ce greutatea pacientului se stabilizează, excesul de piele se lasă datorită pierderii elasticității fibrelor de colagen la nivelul abdomenului, feselor și coapselor
 • persoanelor care odată cu înaintarea în vârstă sau după menopauză pierd din tonusul și elasticitatea pielii în treimea medie a corpului, astfel apare o cădere a țesuturilor la nivelul feselor, coapselor și abdomenului.

Ce beneficii se pot obține prin intervenția de bodylift?

 • fese ridicate cu aspect ferm
 • piele fermă pe coapse, fese și abdomen
 • abdomen mai plat și suplu
 • aspect armonios al corpului prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime din treimea medie
 • eliminarea problemelor de iritație a pielii datorită mișcărilor de frecare între faldurile de piele
 • creșterea semnificativă a încrederii în sine

Cum se desfășoară consultația pentru bodylift?

Chirurgul plastician evaluează starea dvs de sănătate precum și eventualele intervenții chirurgicale efectuate în antecedente, în special cele de chirurgie bariatrică. Este foarte important să aveți o greutate stabilă, să urmați o dietă echilibrată completată de exerciții fizice pentru ca rezultatul să fie stabil în timp.

Chiar dacă rezultatele sunt remarcabile trebuie avut în vedere că niciodată o intervenție de bodylift nu vă poate asigura aspectul feselor, coapselor și abdomenului pe care le are o persoană care nu a avut un exces în greutate de-a lungul vieții. Se vor efectua o serie de măsurători. Dacă așteptările dvs sunt realiste veți alege tehnica potrivită pentru a îndeplini obiectivele propuse.

Cum se desfășoară intervenția de bodylift?

Operația se desfășoară sub anestezie generală și durează între 3-5 ore. Numărul orelor este variabil de la un pacient la altul în funcție de volumul necesar ce urmează a fi îndepărtat. Se începe cu o liposucţie a zonelor afectate. Apoi se practică incizii circulare situate în așa fel încât mai apoi să fie acoperite cu lenjeria intimă. Se îndepărtează surplusul de piele și grăsime de la nivelul trunchiului, urmat de liftingul feselor (ridicarea feselor). La nevoie, acestea pot fi mărite în volum cu grăsime proprie după care se întinde pielea la nivelul coapselor. La nivelul abdomenului se rezecă de asemenea țesutul în exces după care se întinde pielea și țesutul subcutanat pentru a crea un abdomen mai suplu și ferm.

Ce presupune recuperarea postoperatorie?

 • pentru intervenția de bodylift, spitalizarea pentru 2-3 nopții este necesară în funcție de tehnica și amploarea țesutului îndepărtat.
 • edemul (umflarea) și echimozele (vânătăile) apar la 1-2 zile după operație și dispar după 2 săptămâni.
 • adesea 2 tuburi de dren sunt necesare pe perioada spitalizării
 • dușul este posibil începând cu a 2-a zi postoperator, dar băile fierbinți nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună
 • activitățile sportive pot fi reluate progresiv începând cu săptămânile 6-8
 • întoarcerea la locul de muncă este posibilă după 3 săptămâni
 • chirurgul plastician vă recomandă o centură medicală elastică de compresiune  pe o perioadă de 4 săptămâni la nivelul abdomenului și feselor
 • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
 • rezultatele finale apar în general după 3 luni de la operație
 • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de bodylift (lifting corporal) și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.