vagina-2maius

LIPOFILLINGUL GENITAL (mărirea labiilor mari prin injectarea de grăsime)

Injectarea de grăsime proprie la nivel genital este un subiect tabu, dar intervenția este frecvent solicitată.

Ce este lipofillingul genital?

Lipofillingul genital sau mărirea labiilor mari prin injectarea de grăsime proprie este un procedeu chirurgical ce permite reîntinerirea vulvei prin remodelarea labiilor mari oferindu-le un aspect plin și mai tânăr.

Pentru cine se recomandă lipofillingul genital?

Injectarea de grăsime proprie la nivel genital este un subiect tabu, dar intervenția este frecvent solicitată. Labiile mari pot prezenta o atrofie legată de vârstă, de variație în greutate sau constituțional încă din adolescență.

Ca orice parte a corpului, odată cu trecerea anilor, are loc o diminuare a grăsimii subcutanate și deci a volumului și troficității marilor labii. Astfel, acestea pot apărea plate cu aspect vid. De asemena, aspectul lor poate să altereze armonia vulvară. Aceasta face ca labiile mici să pară de o dimensiune mult mai mare decât normal.

Metodă este 100% naturală oferind un rezultat durabil în timp.

Cum se desfășoară intervenția lipofillingul genital?

Operația se desfășoară sub anestezie locală sau generală în funcție de dorințele pacientei și durează aproximativ 1 oră. În primul timp al intervenției se prelevează grăsimea proprie dintr-o altă zonă a corpului (abdomen, coapse, șolduri, genunchi….), apoi grăsimea este preparată prin centrifugare și reinjectată imediat în marile labii. Intervenția poate fi efectuată în asociere cu liposucția convențială .

În ce constă recuperarea după procedeul de lipofilling al marilor labii?

  • intervenția nu necesită spitalizare peste noapte, întoarcerea la domiciliu fiind posibilă în aceeași zi. În cazul în care este asociată cu liposucția convențională, spitalizarea pentru o noapte este necesară pentru monitorizare
  • edemul (umflarea) și echimozele (vânătăile) apar la 1-2 zile după intervenție și dispar după aproximativ 10-14 zile.
  • intervenția este simplă, minim invazivă, durerile fiind minime și de regulă suportabile cu tratament medical adaptat
  • dușul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
  • întoarcerea la activitățile cotidiene și la locul de muncă este posibilă în 2-3 zile
  • activitățile sportive se pot relua progresiv după 2-3 săptămâni
  • chiar dacă cicatrizarea are loc în 2 săptămâni se recomandă reluarea activității sexuale după 4 săptămâni de la operație
  • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
  • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lipofilling al marilor labii (mărirea labiilor prin injectare de grăsime proprie) și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.