icon-chirurgia-fetei

LIFTING DE FRUNTE

Liftingul de frunte singur sau în asociere cu blefaroplastia pleoapelor superioare este procedeul chirurgical ce permite tratarea pleoapelor „grele” și deschiderea privirii.

Ce este liftingul de frunte și cui se adresează?

Odată cu trecerea timpului ridurile legate de mișcările mușchilor frunții devin din ce în ce mai vizibile și profunde. Sprâncenele au un aspect căzut ceea ce duce la o privire „închisă” cu aspect trist și obosit. Liftingul de frunte singur sau în asociere cu blefaroplastia pleoapelor superioare este procedeul chirurgical ce permite tratarea pleoapelor „grele” și deschiderea privirii. Se recomandă atât femeilor cât și bărbaților după vârsta de 40 de ani.

Ce beneficii se obțin prin procedura de lifting al frunții?

 • repoziționarea de manieră permanentă a sprâncenelor căzute si modificarea formei sprâncenelor
 • eliminarea ridurilor profunde de la nivelul frunții
 • corecția ridurilor dintre sprâncene și cele de la colțul ochilor
 • deschiderea privirii oferind un aspect plăcut ochilor

Cum se desfășoară intervenția de lifting al frunții?

Ca și pentru orice intervenție, se recomandă evitarea Aspirinei sau a medicamentelor care pot să producă sângerare cu 2 săptămâni înainte de intervenție. Operația are loc sub anestezie generală și durează aproximativ 1 oră. Se practică o incizie la nivelul zonei dintre pielea frunții și pielea scalpului sau chiar la nivelul scalpului, astfel cicatricea va fi bine ascunsă.

După o disecție minuțioasă se reîntinde și ridică pielea frunții și sprâncenelor pentru a crea aspectul natural și armonios al feței. Intervenția se poate efectua în asociere cu alte proceduri cum ar fi: blefaroplastie, lifting cervico-facial

În ce constă recuperarea postoperatorie?

 • spitalizarea este necesară pentru 1 noapte
 • edem (tumefiere) și echimoze (vânătăi ) sunt posibile la nivelul frunții și pleoapelor pentru o perioadă de 2 săptămâni
 • în primele zile după intervenție trebuie să vă odihniți și să evitați orice efort intens
 • activitățile sociale pot fi reluate după câteva zile
 • dușul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
 • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
 • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lifting al frunții și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.