hip.1

LIFTINGUL DE COAPSE
(curoplastia)

Odată cu procesul natural de îmbătrânire sau pierdere în greutate, pielea devine lăsată și cu vergeturi. Asociată cu un exces de grăsime la acest nivel poate crea o jenă estetică și funcțională în timpul mersului datorită mișcărilor de frecare.

Ce este liftingul de coapse?

Liftingul de coapse numit și cruroplastie este procedeul chirurgical prin care se corectează surplusul de piele și grăsime situat la nivelul feței interne sau externe al coapselor. Îmbunătățește substanțial conturul lor oferindu-le un aspect de ansamblu mult mai suplu și ferm. Pielea feței interne a coapselor este fină și fibrele sale elastice fragile. Odată cu procesul natural de îmbătrânire sau pierdere în greutate, pielea este degradată devenind lăsată și cu vergeturi. Asociată cu un exces de grăsime la acest nivel poate crea o jenă estetică și funcțională în timpul mersului. Aceasta se produce datorită mișcărilor de frecare.

Pentru cine se recomandă liftingul de coapse?

Liftingul de coapse se adresează atât femeilor cât și bărbaților care prezintă:

 • piele în exces la nivelul coapselor datorită pierderii elasticității odată cu trecerea anilor
 • pierdere masivă în greutate printr-un regim dietetic sau după intervenții bariatrice (inel gastric, gastric sleeve, by-pass…)
 • liposucția singură poate să corecteze anumite depozite de grăsime. Atunci când excesul de piele nu poate fi corectat se recomandă liftingul de coapse.
 • aspectul coapselor este disproporționat față de restul corpului
 • jenă funcțională în timpul mersului și al activităților cotidiene datorită țesuturilor lăsate
 • se adresează tuturor persoanelor care doresc o îmbunătățire la nivelul coapselor pentru un aspect mai ferm și armonios cu restul corpului.

Care sunt beneficiile procedeului de lifting al coapselor (cruroplastie)?

 • eliminarea grăsimii și a pielii lăsate aflate în exces de la nivelul coapselor
 • remodelarea coapselor și crearea unui aspect armonios cu morfologia corpului
 • îmbunătățirea mersului și a activităților cotidiene (exerciții fizice…)
 • îmbunătățirea stimei de sine, aceste persoane nu mai sunt nevoite să își ascundă coapsele cu ajutorul hainelor largi sau în activitățile colective (înot, sporturi de echipă…)

Cum se desfășoară consultația pentru liftingul de coapse?

În timpul consultației preoperatorii, Dr. CHIRILA Marius vă va oferi informațiile necesare diferitelor tipuri de tehnici chirurgicale, sfaturile de dinaintea operației precum și recomandările postoperatorii, complicațiile și riscurile posibile. După evaluarea stării de sănătate și efectuarea măsurătorilor se va alege tehnica chirurgicală cea mai adaptată pentru a atinge scopurile dorite.

Se recomandă renunțarea la fumat cu cel putin 1 lună înainte (dacă este cazul) și cel putin 15 zile după, precum și evitarea medicamentelor care conțin Aspirină sau care pot să producă tulburări de coagulare cu 2 săptămâni înainte de intervenție.

Cum se desfășoară liftingul de coapse?

Această intervenție se desfășoară sub anestezie generală. Durează aproximativ 1-3 ore în funcție de tehnica și volumul necesar ce urmează fi îndepărtat. De cele mai multe ori intervenția debutează prin lipoaspiraţia coapselor. Amploarea excesului de piele și grăsime precum și tehnica aleasă determină poziționarea cicatricilor care pot fi: orizontală (bine camuflată în pliul inghinal), verticală, în „L” inversat sau în „T” pe partea internă a coapsei. După îndepărtarea țesutului în exces are loc sutura țesuturilor cu fire chirurgicale și pansament compresiv.

Cu presupune recuperarea postoperatorie?

 • pentru intervenția de lifting al coapselor, spitalizarea pentru 1-2 nopții este necesară în funcție de tehnica și amploarea țesutului îndepărtat.
 • edemul (umflarea) și echimozele (vânătăile) apar la 1-2 zile după operație și dispar după aproximativ 2 săptămâni.
 • dușul este autorizat începând cu a 3-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
 • întoarcerea la locul de muncă este posibilă după 3 săptămâni
 • activitățile sportive nu sunt recomandate pe o perioadă de câteva săptămâni
 • chirurgul plastician vă recomandă un corset medical elastic de compresiune  pe o perioadă de 4 săptămâni, la nivelul coapselor
 • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
 • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lifting de coapse (cruroplastie) și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.