vagina-2maius

HIMENOPLASTIA

Himenoplastia ajută cu adevărat femeile tinere pentru a se simți acceptate de comunitatea lor, în particular înainte de căsătorie.

Ce este himenoplastia?

Himenul este o membrană fină care obturează parțial deschiderea vaginală. Un himen intact indică virginitate. Himenoplastia este procedeul chirurgical prin care are loc reconstrucția himenului din considerente personale, în context social, cultural, religios sau de cauză posttraumatică ori în urma unui abuz sexual.

Himenoplastia ajută cu adevărat femeile tinere pentru a se simți acceptate de comunitatea lor, în particular înainte de căsătorie. Şi femeile adulte pot să solicite himenoplastia în context de revirginizare adesea asociată cu procedeul de lipofillingul al labiilor mari.

Intervenția se desfășoară sub anestezie generală sau locală și durează aproximativ 40 minute – 1 oră.

Himenoplastie

În ce constă recuperarea postoperatorie?

  • intervenția nu necesită întotdeauna spitalizare peste noapte, întoarcerea la domiciliu fiind posibilă în aceeași zi. Dacă se asociază cu alte proceduri, spitalizarea pentru o noapte poate fi necesară pentru monitorizare
  • edemul (umflarea) și echimozele (vânătăile) apar la 1-2 zile după operație și dispar după aproximativ 10-14 zile.
  • durerile sunt variabile și de regulă suportabile cu tratament medical adaptat
  • dușul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
  • întoarcerea la activitățile cotidiene și la locul de munca este posibilă în 2-3 zile
  • activitățile sportive se pot relua progresiv după 4 săptămâni
  • se recomandă reluarea activității sexuale după 3 săptămâni de la operație
  • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
  • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de himenoplastie și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.