LIFTINGUL CERVICO-FACIAL
Scopul liftingului cervico-facial este de a elimina excesul de piele și de a trata relaxarea țesuturilor, respectiv pielea și mușchi de la nivelul feței și gâtului și în egală măsură de a restabili distribuția corectă a grăsimii la nivelul feței.
Ce este liftingul cervico-facial (facelift sau liftingul de faţă și gât) ?
Cui se adresează intervenția?
Ce beneficii se pot obține prin procedeul de lifting cervico-facial?
Cum se desfășoară consultația?
Cum se desfășoară intervenția de lifting cervico-facial?
Ce presupune recuperarea postoperatorie?
Ce este liftingul cervico-facial (facelift sau liftingul de faţă și gât) ?
Liftingul cervico-facial este procedeul chirurgical cel mai des efectuat și cel mai eficace pentru reîntinerirea aspectului feței și gâtului. Odată cu trecerea timpului semnele procesului natural de îmbătrânire apar: pielea de la nivelul feței și gâtului își pierde elasticitatea, pliurile naturale se adâncesc, colțurile gurii coboară, apar benzile verticale platismale la nivelul gâtului și atrofia grăsimii de la nivelul obrajilor, modificându-se astfel forma ovală a feței.
Cui se adresează intervenția?
Liftingul cervico-facial se poate efectua atât la femei cât și la bărbați de îndată ce semnele de îmbătrânire la nivelul feței apar. În general, indicația operatorie poate fi formulată după vârsta de 40-45 de ani persoanelor care prezintă:
- pielea fără tonus cu aspect lăsat la nivelul feței
- pomeți lipsiți de volum și căzuți
- depozite de grăsime excesivă în jumătatea inferioară a feței (aspect de gușă sau „bărbie dublă”, fălci)
- deschiderea unghiului cervico-mentonier sau absența acestuia
- mimică tristă și aspect de față obosită
Ce beneficii se pot obține prin procedeul de lifting cervico-facial?
Scopul liftingului facial este de a elimina excesul de piele și de a trata relaxarea țesuturilor, respectiv pielea și mușchii de la nivelul feței și gâtului și în egală măsură de a restabili distribuția corectă a grăsimii la nivelul feței. În urma intervenției se pot obține:
- un aspect mai ferm și tonifiat al pielii
- ridicarea pomeților
- corectarea ridurilor din jurul nasului și gurii
- îndepărtarea excesului de piele lăsată de la nivelul feței
- redistribuirea corectă a compartimentelor de grăsime pentru a crea un aspect plăcut și întinerit
- corectarea gușei sau a aspectului de bărbie dublă
- corectarea benzilor platismale de la nivelul gâtului
- îmbunătățirea aspectului de față tristă și obosită
Cum se desfășoară consultația?
În timpul consultației, Dr. CHIRILA Marius va efectua o evaluare completă a stării de sănătate. Se vor explica tehnicile chirurgicale posibile precum și beneficiile și complicațiile posibile fiecăreia. Apoi, se alege tehnica chirurgicală cea mai potrivită dvs în funcție de dorințele și așteptările dvs precum și de morfologia feței.
Intervenția de lifting cervico-facial poate fi asociată cu blefaroplastia pleoapelor superioare și/sau inferioare, liftingul de sprâncene, lipoaspirația bărbiei, lipofillingul feței(injectarea de grăsime proprie)
Se recomandă renunțarea la fumat cu cel putin 1 lună înainte (dacă este cazul) și evitarea medicamentelor care pot să producă tulburări de coagulare cu 2 săptămâni înainte de intervenție.
Cum se desfășoară intervenția de lifting cervico-facial?
Operația de lifting cervico-facial sau facelift durează între 2-4 ore în funcție de tehnica utilizată și se efectuează în general sub anestezie generală. Pentru persoanele la care modificările sunt minime se poate opta pentru tehnica de minilift facial. Aceasta se desfășoară sub anestezie locală cu sedare cu durată de aproximativ 1,5 ore. Uneori, intervenția ar putea dura mai mult dacă se asociază cu alte proceduri de chirurgie plastică.
Procedeul chirurgical de lifting cervicofacial presupune o incizie în fața urechii prelungită superior în pielea păroasă a capului, înspre tâmplă și posterior prelungită în spatele urechii astfel încât cicatricile să fie ascunse în păr și în pliurile fiziologice. Atunci când este necesar și liftingul gâtului, o incizie mică va fi efectuată sub bărbie. După efectuarea inciziilor și decolării pielii de structurile musculo-aponevrotice, are loc întărirea SMAS (sistemului musculo-aponevrotic superficial), redistribuția în poziția naturală a compartimentelor de grăsime, reașezarea pielii peste structurile armonios conturate și îndepărtarea excesului de piele.
Ce presupune recuperarea postoperatorie?
Liftingul cervico-facial nu este o intervenție chirurgicală dureroasă, în postoperator o analgezie simplă este în general suficient.
- spitalizarea este necesară 1-2 nopți
- mici tuburi de dren pot fi necesare pentru 1-2 zile
- edemul (tumefierea) și micile vânătăi dispar după 2 săptămâni
- activitățile sociale pot fi reluate după 5-15 zile
- duşul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
- se recomandă evitarea expunerii excesive la soare a cicatricilor pentru o perioadă de 1 an fără creme de protecție solară
- fumatul și efortul fizic intens este nerecomandat pentru minim 1 lună
- veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
- consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.
NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lifting cervico-facial și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.
Întreabă
medicul
Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.