icon-chirurgia-fetei

LIFTINGUL DIRECT DE SPRÂNCENE

Această intervenție permite corectarea ptozei (căderii) sprâncenei mai frecvent în porțiunea laterală sau a sprâncenei în totalitate.

Ce este liftingul direct de sprâncene?

Liftingul direct de sprâncene este intervenția chirurgicală de ridicare a sprâncenelor prin rezecția unei porțiuni de piele care este în exces. Scopul este acela de a crea o privire mai tinerească și luminoasă. Poate fi asociată cu alte intervenții la nivelul feței, în special blefaroplastia (chirurgia de reîntinerire a pleoapelor) sau liftingul de frunte.

Lifting direct de sprancene

Cui se adresează intervenția de lifting al sprâncenelor?

Se adresează persoanelor de sex masculin sau feminin la care din diferite motive (ereditar, odată cu înaintarea în vârstă, diferite afecțiuni nervoase) sprâncenele au tendința de a cădea, în special coada sprâncenei.

Ce beneficii se pot obține prin procedeul de lifting de sprâncene?

Liftingul direct de sprâncene permite corectarea ptozei (căderii) sprâncenei mai frecvent în porțiunea laterală sau a sprâncenei în totalitate. Nu are ca scop modificarea caracteristicilor sprâncenelor, ci de a reașeza structurile anatomice în poziția în care erau cu câțiva ani în urmă.  Această cădere (ptoză) evoluează diferit în lungimea sprâncenei. Coada sprâncenei trebuie să fie, ideal, ușor mai sus decât corpul și capul sprâncenei. Liftingul de sprâncene permite restabilirea unei distanțe mai armonioase între gene și sprâncene, redarea simetriei faciale, „deschiderea privirii” și eliminarea aspectului de sprânceană grea.

Cum se desfășoară consultația?

Se va efectua o evaluare completă a stării de sănătate, o examinare morfologică și dinamică a privirii și a sprâncenelor. Împreună cu chirurgul plastician se va stabili tehnica operatorie care vi se potrivește cel mai bine.

Se recomandă evitarea medicamentelor care pot să producă tulburări de coagulare cu 2 săptămâni înainte de intervenție.

Cum se desfășoară intervenția de lifting al sprâncenelor (ridicarea sprâncenelor)?

Această intervenție de obicei se realizează în anestezie locală și durează aproximativ 1 oră. În asociere cu alte intervenții la nivelul feței timpul se poate prelungi, iar intervenția se realizează sub anestezie generală. Fiecare chirurg adoptă o tehnică proprie lui și potrivită fiecărui pacient în parte.

Se va efectua rezecția excesului de piele de deasupra sprâncenelor cu repoziționarea acestora în poziția în care erau în urma cu câțiva ani.

Ce presupune recuperarea postoperatorie?

  • o senzație de disconfort cu tensiune deasupra sprâncenei este posibilă pentru câteva zile
  • nu este necesară spitalizarea, întoarcerea la domiciliu fiind posibilă în aceeași zi cu intervenția chirurgicală
  • edem (tumefiere) și echimoze (vânătăi) sunt posibile la nivelul frunții și pleoapelor
  • în primele zile după intervenție trebuie să vă odihniți și să evitați orice efort intens
  • activitățile sociale pot fi reluate după 5 zile
  • duşul este autorizat începând cu a 2-a zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună
  • se recomandă evitarea expunerii excesive la soare a cicatricilor pentru o perioadă de 1 an fără creme de protecție solară
  • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
  • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lifting de sprâncene și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.