icon-chirurgia-fetei

OPERAŢIA DE GROPIŢE ÎN OBRAJI (dimpleplasty)

Persoanele care își doresc aceste gropițe pot apela la procedura de dimpleplasty (crearea de gropițe), o intervenție simplă și rapidă ce se desfășoară sub anestezie locală.

Ce sunt gropiţele în obraji?

Gropițele în obraji sunt mici depresiuni la nivelul pielii obrajilor ce apar atunci când zâmbim. Aceste depresiuni pot oferi persoanei respective mai multă atractivitate și carismă. Gropițele naturale apar la naștere și sunt datorate unei legături între pielea obrajilor și unii mușchi ai feței.

Persoanele care își doresc aceste gropițe pot apela la procedura de dimpleplasty (crearea de gropițe). Intervenția este foarte simplă și rapidă și se desfășoară sub anestezie locală. Scopul este de a crea această legătură între mușchi și piele în așa fel încât benzile fibroase realizate să creeze aceste mici gropițe în momentul zâmbetului mai mult sau mai puțin adânci.

Operatie de gropite in obraji

Cui se adresează operația de creare a gropițelor în obraji?

Procedura se adresează atât bărbaților cât și femeilor după vârsta de 18 ani care își doresc un zâmbet cu mai mult șarm și carismă. În general rezultatele sunt mai bune în cazul persoanelor cu fața mai rotunjită pentru că oferă un aspect mai alungit și angular sporind atractivitatea.

În schimb, în cazul persoanelor foarte slabe și/sau cu fața foarte alungită intervenția nu se recomandă pentru că alterează fizionomia feței. În timpul consultației cu Dr. CHIRILA Marius veți primi informațiile necesare despre procedură precum și indicațiile specifice dvs.

Cum se desfășoară intervenția de creare a gropițelor în obraji?

Înainte de procedură veți stabili cu chirurgul zona exactă în care doriți să fie localizate aceste gropiţe. Procedura este una foarte simplă ce se desfășoară sub anestezie locală și durează aproximativ 45 minute pentru cei 2 obraji. O mică incizie va fi efectuată în interiorul obrazului, prin cavitatea bucală astfel că nici o cicatrice nu va fi vizibilă.

Cu ajutorul unor fire, care se dizolvă în timp, se creează acea legătură dintre mușchii obrazului și piele.

După operație, pentru o perioadă de câteva săptămâni, gropițele sunt vizibile chiar și fără zâmbet. După dizolvarea firelor și crearea legăturii dintre mușchi și piele, gropițele devin foarte naturale, fiind vizibile atunci când persoana zâmbește.

Ce presupune recuperarea postoperatorie?

  • operația se desfășoară sub anestezie locală, deci nu este necesară spitalizarea peste noapte, întoarcerea la domiciliu se face în aceeași zi cu intervenția
  • durerile sunt minime și calmate cu antialgice simple
  • edemul (tumefierea) și micile vânătăi (echimozele) pot să apară la nivelul obrazului pentru o perioadă de 2 săptămâni
  • activitățile sociale pot fi reluate imediat
  • fumatul este nerecomandat pentru minim 1 lună
  • nici o cicatrice nu este vizibilă; deci nici un pansament nu este necesar
  • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de creare a gropițelor în obraji și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.