icon-3

LIPOSUCŢIA
(lipoaspiraţia)

Liposucţia nu este o metodă de slăbire și pierdere în greutate, ci doar o intervenție de chirurgie plastică mai putin agresivă menită să corecteze depozitele localizate de grăsime ce perturbă armonia corpului.

Ce este liposucţia sau lipoaspiraţia?

Liposucţia sau lipoaspiraţia este procedura de chirurgie plastică dintre cele mai cerute în lume. Permite îndepărtarea grăsimii localizate din diferite părți ale organismului. Are scopul de a reda curbele armonioase ale corpului. Poate fi realizată în asociere cu aproape toate intervențiile de chirurgie plastică. Cele mai frecvente sunt: abdominoplastia, ridicarea de sâni, liftingul de braţe, liftingul de coapse, liftingul cervico-facial. În funcție de fiecare caz în parte, grăsimea recuperată poate fi reinjectată prin procedeul de lipofilling în alte regiuni ale corpului (față, sâni, fese).

Liposucția nu este o metodă de slăbire și pierdere în greutate. Este o intervenție de chirurgie plastică mai putin agresivă menită să corecteze depozitele localizate de grăsime ce perturbă armonia corpului.

Este foarte important ca persoana care dorește să scape de depozitele inestetice de grăsime să aibe o greutate stabilă și un grad de elasticitate al pielii cât mai aproape de normal. Motivul fiind acela că pielea trebuie să revină la forma de dinaintea acumulării țesutului grăsos în exces. De asemenea o dietă sănătoasă și activitatea fizică sunt necesare pentru un rezultat stabil în timp.

Cui se recomandă liposucţia (lipoaspiraţia)?

Liposucția poate fi realizată în multe părți ale corpului. La femei aceste depozite de grăsime sunt localizate la nivelul feselor, abdomenului, brațelor, coapselor, gâtului (gușă). La bărbați cel mai frecvent se localizează la nivelul sânilor (ginecomastie). Aceste depozite de grăsime sunt cu atât mai neplăcute cu cât ele rămân vizibile după ce o persoană a slăbit prin dietă și sport.

Care sunt beneficiile liposucţiei?

 • îndepărtarea grăsimii localizate din diferite regiuni ale corpului (gușă, braţe, coapse, abdomen, fese…)
 • redobândirea curburilor armonioase ale corpului
 • atunci când este efectuată în asociere cu alte proceduri de chirurgie plastică potențează rezultatul acestor proceduri
 • grăsimea extrasă poate fi reinjectată prin procedeul de lipofilling în alte regiuni ale corpului (față, sâni, fese)

Cum se desfășoară consultația pentru liposucție?

În timpul consultației, Dr. CHIRILA Marius evaluează starea generală de sănătate și zonele pe care doriți să le îmbunătățiți. De asemenea, aveți ocazia să menționați dacă doriți ca procedeul de liposucție să fie asociat cu o altă procedură. Totodata puteți solicita ca o parte din grăsimea recuperată să fie reinjectată în altă parte a corpului dvs. Veți primi indicațiile necesare înaintea intervenției, informații despre tehnicile posibile, zonele și cantitatea ce poate fi lipoaspirată.

Cum se desfășoară liposucţia?

Intervenția se desfășoară sub anestezie locală sau generală. Aceasta durează între 30 minute și 3 ore în funcție de numărul zonele pe care doriți să le corectați și în funcție de cantitatea de grăsime ce urmează să fie extrasă. Se practică mici incizii de aproximativ 0.5 cm bine ascunse (de obicei în pliurile naturale ale pielii). Prin ele se introduc canule foarte fine conectate la un aspirator medical cu ajutorul căruia depozitele de grăsime sunt îndepărtate.

În ce constă recuperarea după procedeul de liposucţie?

 • liposucția este o intervenție chirurgicală minim invazivă și puțin dureroasă
 • spitalizarea nu este necesară întotdeauna, dar uneori când sunt tratate mai multe zone și cantitatea de grăsime extrasă este importantă, spitalizarea pentru o noapte este necesară pentru monitorizare
 • edemul (umflarea) și echimozele (vânătăile) apar la 1-2 zile după intervenție și dispar complet după 1-2 săptămâni.
 • dușul este autorizat începând cu prima zi postoperator, în schimb băile fierbinți, saunele, piscinele nu sunt recomandate pe perioadă de 1 lună postoperator
 • întoarcerea la locul de muncă și activitățile normale cotidiene sunt posibile după 2-7 zile
 • chirurgul plastician vă recomandă un corset medical elastic de compresiune  pe o perioadă de 3-6 săptămâni la nivelul zonelor aspirate pentru a facilita revenirea la forma normală a pielii
 • veți primi toate informațiile necesare pentru toaleta locală și îngrijirile postoperatorii ale cicatricilor
 • consultații regulate vor fi planificate cu Dr. CHIRILA Marius pentru monitorizarea recuperării și pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de liposucție (lipoaspirație) și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Întreabă
medicul

Dacă ai întrebări, completează formularul iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Pentru a ne crea o imagine cât mai apropiată de realitate despre situația ta, poți atașa fișiere media, fotografii, documente, etc., care să ne arate mai clar despre ce este vorba.