Augmentare mamară
Chirurgia sanului

Augmentarea mamară: capriciu sau necesitate?

Ce este augmentarea mamară?

Mărirea sânilor sau augmentarea mamară este o intervenție chirurgicală menită să ofere un volum mai mare la nivelul sânilor și să corecteze anumite asimetrii, cu ajutorul implanturilor de silicon.

În ziua de azi, adeseori femeile au o stimă de sine mai scăzută, în unele cazuri ajungând un complex, dacă acestea prezintă un nivel mai scăzut al sânilor. Augmentarea mamară poate fi privită ca un capriciu sau o necesitate, în funcție de circumstanțele personale. Pentru unele persoane, aceasta poate fi o necesitate medicală sau estetică. Pentru alte persoane poate fi o modalitate de a-și îmbunătăți imaginea personală și a-și crește stima de sine.

În ambele cazuri, procedura este una personală și trebuie luată în considerare cu atenție. Înainte de a lua o decizie, este important să discutați cu un medic care poate recomanda cea mai bună opțiune în cazul dumneavoastră.

Acest tip de intervenție chirurgicală este printre cele mai populare intervenții din domeniul chirurgical. 

Acest tip de intervenție chirurgicală poate fi efectuată la orice vârstă începând de la 18 ani dacă se prezintă una din următoarele condiții: 

  • Asimetrii între cei doi sâni;
  • Existența unor malformații;
  • Dezvoltarea insuficientă a sânilor;
  • Dorința de a accentua feminitatea.

Ce beneficii se pot obține prin acest procedeu?

Beneficiile obținute prin procedeul de augmentare mamară sunt: îmbunătățirea conturului și formei sânilor, îmbunătățirea raportului dimensiunii sânilor față de trunchi, îmbunătățirea simetriei sânilor, îmbunătățirea apariției sânilor, creșterea stimei de sine și îmbunătățirea aspectului general al bustului.

Despre intervenție

Operația de augmentare mamară este efectuată de obicei sub anestezie generală, deci nu vei simți nicio durere. Se poate opta pentru una dintre cele trei tipuri de incizii posibile: inframamar (sub sân), axilar (în axilă) sau perialeolar. Se va crea un “buzunăraș” la locul inciziei prin separarea țesuturilor mamare de mușchii și țesuturile aparținând pieptului. Implanturile vor fi apoi introduse și centrate în interiorul sânilor. După ce s-au plasat implanturile cu success, inciziile vor fi închise cu suturi, apoi vor fi asigurate cu bandă și lipici chirurgical. Vei rămâne internată pentru monitorizare și vei putea fi externată în momentul în care efectul anesteziei a trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *