Abdominoplastie, reducție mamară, liposucție
Chirugie plastică, Chirurgia sanului

Reducție mamară, liposucție și abdominoplastie într-o singură intervenție. “Așa Da” sau “Așa Nu”? (mommy makeover)

După o naștere, corpul femeii trece prin foarte multe schimbări. De cele mai multe ori sânii cresc și se lasă, abdomenul nu mai arată ca înainte și grăsimea abdominală pare imposibil de înlăturat. În aceste cazuri, putem apela la 3 intervenții chirurgicale, sau, de ce nu, să le combinăm. Este vorba de reducție mamară, liposucție și abdominoplastie sau intervențiile mommy makeover.

Pachetul Mommy Makeover este un termen ce desemnează un set de operații estetice și/sau proceduri minim invazive non chirurgicale individualizate fiecărei paciente pentru a șterge sau a ameliora efectele apărute în urma nașterii și alăptării. Cele mai frecvente sunt: reducția mamară/mastopexia, abdominoplastia și liposucția.

Mommy makeover – despre intervenție

Reducția mamară este procedura chirurgicală prin care se elimină excesul de grăsime din sân, țesutul glandular și pielea. Astfel se obține o dimensiune a sânului proporțională cu corpul tău și pentru a atenua disconfortul asociat cu sânii excesiv de mari (macromastia). De asemenea, întotdeauna se realizează și ridicarea sânului și reducerea dimensiunilor unei areole mari, oferind sânului un aspect estetic natural.

Liposucția este procedeul de chirurgie estetica prin care se indeparteaza grasimea localizată din organism, cu ajutorul unor canule speciale. Este adesea folosită pe abdomen, coapse, fese, gât, bărbie, brațe și picioare. Liposucția este cea mai frecventă intervenție chirurgicală pentru remodelarea corporală, deoarece îndepartează permanent celulele adipoase, modificând forma corpului. Cu toate acestea, dacă pacienta nu va avea un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată după intervenție, există riscul ca celulele adipoase să reapară.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală de amploare, ce are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul abdomenului inferior. În același timp operator se pot întări și mușchii abdominali pe linia mediană sau se pot rezolva probleme de perete abdominal (hernii, eventratii). Abdominoplastia este indicată pacienților care la nivelul jumătății inferioare a abdomenului au un exces de grăsime și piele ce nu pot fi îndepărtate prin regim dietetic sau exerciții fizice. Vergeturile tegumentare care apar la femei mai ales după sarcini multiple pot fi atenuate și parțial îndepărtate. Această intervenție amplă lasă în urma ei o cicatrice permanentă situată pe linia lenjeriei intime.

Concluzia

Interventiile mommy makeover (cele 3 intervenții combinate într-una singură) transformă complet forma corpului și estetica acestuia. Există, totuși, o serie de contraindicații care trebuie discutate cu medicul în prealabil, pentru a evita eventualele complicații și reacții adverse. 

Eu recomand această intervenție femeilor care au trecut prin una sau mai multe sarcini care le-au modificat corpul. Sânii mult prea mari și lăsați pot crea un disconfort fizic și psihic mare, iar grăsime și pielea în exces de pe abdomen nu pot fi întotdeauna îndepărtate prin dietă și sport.

Tu ce zici, „Așa Da” sau „Așa Nu”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *