Fără categorie

Blefaroplastia, intervenția care îți schimbă chipul  

Știți cum se spune că ochii sunt oglinda sufletului… ei bine un suflet tânăr are nevoie de o privire tânără! Blefaroplastia, sau chirurgia pleoapelor, poate fi un mod eficient de a îmbunătăți aspectul feței și de a elimina orice semne de oboseală sau îmbătrânire din jurul ochilor. Această procedură chirurgicală poate îndepărta excesul de piele, grăsime și țesut adipos din jurul ochilor. Rezultatul? O privire mai tânără și mai revitalizată.

Blefaroplastia poate fi efectuată pe pleoapa superioară, pleoapa inferioară sau pe ambele pleoape, în funcție de nevoile individuale. În timpul procedurii, se va îndepărta excesul de piele, grăsime și țesut adipos, în același timp îmbunătățind forma și conturul pleoapelor.

Perioada de recuperare

Perioada de recuperare după blefaroplastie este, în general, relativ scurtă și ușoară. Este posibil să experimentezi o ușoară umflătură și roșeață în jurul ochilor, dar acestea ar trebui să dispară în câteva zile. Este important să urmezi indicațiile medicului cu privire la îngrijirea post-operatorie și să eviți activitățile intense sau sporturile pentru o perioadă scurtă de timp după procedură.

Blefaroplastia: riscurile intervenției

Blefaroplastia, ca orice intervenție chirurgicală, poate avea unele riscuri și complicații. Unele dintre acestea pot include:

  1. Infecții – orice procedură chirurgicală poate fi supusă unui risc de infecție.
  2. Sângerări – în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există un risc de sângerare.
  3. Reacții adverse la anestezie – reacțiile adverse la anestezie sunt rare, dar pot fi periculoase.
  4. Cicatrici – toate intervențiile chirurgicale lăsă cicatrici, iar în cazul blefaroplastiei acestea pot fi vizibile în jurul ochilor.
  5. Probleme vizuale – în rare cazuri, blefaroplastia poate afecta vederea.
  6. Probleme cu pleoapele – în unele cazuri, pleoapele pot deveni inegale sau pot prezenta probleme funcționale după intervenție.

Deoarece aceste riscuri pot fi moderate sau grave, este important să găsești un medic chirurg plastician care are experiență în astfel de intervenții și te va trata cu seriozitate. Din experiența mea pot să îți garantez că dacă vom lucra împreună, reacțiile adverse vor fi inexistente sau minime. Pentru mine, important este să îmi văd pacienții fericiți și mulțumiți de rezultate, mai ales când vine vorba de ceva permanent. 

Rezultatele blefaroplastiei sunt permanente și se vor vedea imediat după recuperare. Această procedură poate să îți schimbe cu totul aspectul chipului. Nu uita că ochii sunt de cele mai multe ori aspectul care ne atrage atenția la o persoană. Totuși, e nevoie să discutăm totul în detaliu la o consultație înainte să apelezi la procedură, ca să poți lua o decizie informată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *