Chirurgia feței

Dimpleplasty (operația de gropițe în obraji)

În căutarea perfecțiunii și a frumuseții individuale, procedurile de chirurgie estetică au evoluat constant, oferind soluții personalizate pentru dorințele pacienților. Printre acestea, dimpleplasty a devenit o alegere populară pentru cei care doresc să adauge un element de farmec și gingășie zâmbetului lor. Această procedură, destul de simplă și cu rezultate impresionante, poate transforma aspectul unei fețe într-un mod subtil, dar semnificativ.

Ce este dimpleplasty?

Dimpleplasty este o procedură chirurgicală minim-invazivă care creează gropițe în obraji. Gropițele sunt acele mici adâncituri sau cute care apar în timpul zâmbetului și sunt considerate adesea un semn de farmec și inocență. Prin intermediul dimpleplasty-ului, chirurgul plastic poate crea aceste adâncituri artificiale, oferind pacientului un zâmbet cu un aspect mai vibrant și jucăuș.

Dimpleplasty  (operația de gropițe în obraji)

Cum funcționează procedura?

Procedura de dimpleplasty este relativ simplă și poate fi realizată sub anestezie locală. Chirurgul face o mică incizie în interiorul obrajilor, unde intenționează să creeze gropițele. Apoi, se formează o adâncitură în mușchiul obrazului și se fixează printr-o sutură subțire care conectează mușchiul la piele. Această conexiune ajută la crearea gropițelor atunci când pacientul zâmbește.

Cine este candidatul ideal pentru dimpleplasty?

Candidații ideali pentru dimpleplasty sunt persoanele sănătoase care doresc să își îmbunătățească aspectul zâmbetului lor. Procedura este potrivită pentru cei care doresc să obțină gropițe naturale sau pentru cei care doresc să-și accentueze gropițele existente.

Recuperarea și rezultatele

Recuperarea după dimpleplasty este în general rapidă și cu un disconfort minim. Pacienții pot experimenta ușoare umflături și sensibilitate în zona tratată, dar aceste simptome dispar în câteva zile. Este recomandat ca pacienții să evite mâncarea tare și să mențină o igienă orală bună pentru a preveni infecțiile în zona inciziei.

Rezultatele finale ale dimpleplasty-ului pot fi observate în câteva săptămâni, odată ce țesuturile se vindecă complet. Gropițele vor deveni mai evidente în timp ce pacientul zâmbește, adăugând un element de farmec și unicitate feței.

 Dimpleplasty (operația de gropițe în obraji)

Dimpleplasty este o opțiune atrăgătoare pentru cei care doresc să își îmbunătățească aspectul zâmbetului lor într-un mod natural și subtil. Cu o recuperare rapidă și rezultate impresionante, această procedură oferă pacienților posibilitatea de a-și exprima personalitatea și de a străluci cu un zâmbet fermecător.

Înainte de a decide să urmeze dimpleplasty sau orice altă procedură de chirurgie estetică, este important ca pacienții să aibă o discuție deschisă și sinceră cu chirurgul lor plastician pentru a înțelege pe deplin beneficiile, riscurile și așteptările legate de procedură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *