Chirurgia feței

Bichectomia: tot ce trebuie să știi

În căutarea perfectă a proporțiilor faciale și a unei estetici impecabile, oamenii își explorează mereu opțiunile. În domeniul chirurgiei plastice, bichectomia a devenit o procedură populară, oferind o cale pentru conturarea și definirea feței în mod natural și subtil.

Bichectomia

Ce este bichectomia?

Bichectomia este o procedură chirurgicală minim-invazivă care vizează reducerea dimensiunii pungilor de grăsime Bichat, situate în partea inferioară a obrajilor. Aceste pungi de grăsime, numite și Bula lui Bichat, sunt prezente în mod natural în structura feței umane și pot conferi un aspect de plenitudine sau rotunjime excesivă a obrajilor.

Procedura implică îndepărtarea unei părți a acestei grăsimi, astfel încât să se obțină o linie facială mai definită și mai subțire. Este important să subliniem că scopul bichectomiei nu este de a schimba complet aspectul feței, ci de a îmbunătăți proporțiile și de a crea un contur facial armonios.

Cine este candidatul ideal pentru bichectomie?

Candidații potențiali pentru bichectomie sunt persoanele care se confruntă cu următoarele aspecte:

1. Plenitudine excesivă a obrajilor 

Indivizii care au o cantitate excesivă de grăsime în zona obrajilor, care îi face să pară rotunzi sau păroși, pot beneficia de reducerea Bulei lui Bichat.

2. Dorința de conturare facială

Persoanele care doresc să definească liniile feței, să sublinieze pomeții și să obțină un aspect mai elegant al feței lor pot găsi în bichectomie o soluție.

3. Stare generală de sănătate bună

Ca pentru orice procedură chirurgicală, este esențial ca pacienții să fie în stare bună de sănătate și să nu aibă afecțiuni care ar putea afecta vindecarea sau rezultatele procedurii.

4. Așteptări realiste

Este important ca pacienții să aibă așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele procedurii. Bichectomia poate îmbunătăți aspectul feței, dar nu va schimba fundamental structura acesteia sau alte trăsături ale feței.

Procedura bichectomiei

Bichectomia este o procedură chirurgicală delicată, care se efectuează de obicei sub anestezie locală sau generală, în funcție de preferințele pacientului și de complexitatea procedurii. Iată pașii tipici ai procedurii:

1. Anestezia

Zona de tratament este anesteziată pentru a minimiza disconfortul pacientului pe durata procedurii.

2. Incizia

Chirurgul efectuează o mică incizie în interiorul gurii, în apropierea pungilor de grăsime Bichat.

3. Îndepărtarea grăsimii

Prin intermediul inciziei, se îndepărtează o parte din punga de grăsime Bichat, fără a afecta alte structuri ale feței.

4. Închiderea inciziei

Incizia este închisă cu grijă, iar pacientul este supravegheat pentru a se asigura că nu apar complicații.

Bichectomia

Recuperarea după bichectomie

După procedură, pacienții pot experimenta umflarea, sensibilitatea și disconfortul ușor în zona tratată. Este recomandat să se urmeze instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea postoperatorie, inclusiv regimul alimentar și igiena orală, pentru a asigura o recuperare rapidă și fără complicații.

Rezultatele și beneficiile bichectomiei

Bichectomia poate oferi o serie de beneficii estetice și funcționale, printre care:

1. Definirea liniilor faciale

Procedura poate contribui la sublinierea pomeților și la definirea liniei maxilarului, oferind feței un aspect mai conturat și mai atrăgător.

2. Reducerea plenitudinii faciale

Prin îndepărtarea excesului de grăsime în zona obrajilor, bichectomia poate conferi feței un aspect mai subțire și mai proporționat.

3. Stima de sine îmbunătățită

Pentru mulți pacienți, realizarea unor modificări subtile în aspectul feței lor poate duce la o creștere semnificativă a încrederii în sine și a stimei de sine.

4. Confort în masticație

În unele cazuri, reducerea dimensiunii pungilor de grăsime Bichat poate îmbunătăți funcția masticatorie și poate reduce disconfortul asociat cu mușcarea și mestecarea alimentelor.

Bichectomia reprezintă o opțiune eficientă și sigură pentru persoanele care doresc să îmbunătățească proporțiile și contururile feței lor. Este important să discuți în detaliu cu chirurgul plastician despre obiectivele și așteptările tale înainte de a lua o decizie. O abordare personalizată și un plan de tratament bine conceput te vor ajuta să obții rezultatele dorite și să te bucuri de o estetică facială îmbunătățită și de o încredere crescută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *