zâmbet gingival
Fără categorie

Zâmbetul gingival poate fi tratat în 5 minute!

Dacă atunci când privești în oglindă te deranjează că gingia este expusă excesiv, mai mult de 4 mm, înseamnă că probabil te confrunți cu “zâmbetul gingival” sau cum mai este numit „gummy smile”. Acesta creează o jenă estetică, în principal cauzată de contracția mușchilor ridicători ai buzei superioare, făcând dinții să pară mai mici în raport cu gingia expusă în exces.

Exista 4 tipuri de zâmbet gingival pentru care se aplică un tratament diferit. Un diagnostic precis este primordial înainte de a stabili managementul terapeutic.

  1. Zâmbetul gingival anterior – gingia expusă excesiv este în porțiunea centrală cuprinsă între canini. 
  2. Zâmbetul gingival posterior – gingia expusă excesiv este în posterior de canini 
  3. Zâmbetul gingival mixt – gingia expusă excesiv în ambele zone
  4. Zâmbetul gingival asimetric – gingia expusă este doar pe o parte sau există asimetrii între cele 2 părți

În ce constă tratamentul zâmbetului gingival?

Intervenția este destul de simplă, se injectează o mică doză de toxină botulinică în mușchii de la nivelul buzei superioare. Vei observa peste 2-10 zile o schimbare semnificativă, muschii care ridică buza superioară în timpul zâmbetului se vor relaxa, schimbând totodată și linia zâmbetului. Un alt avantaj al acestei proceduri este că atunci când vei vorbi, râde, buza ta nu se va mai subția atât de mult, ci își va păstra din formă și volum.

Doare?

Nu este cazul să ai temeri, cantități mici dar bine plasate de toxina botulinică vor face zâmbetul tău mult mai încrezător și fermăcător. Sunt necesare 4 – 6 înțepături, în funcţie de caz.

La cât timp trebuie să repet procedura?

Pentru a menține efectul pe termen lung, este indicată repetarea procedurii la un interval de 4 – 6 luni, în funcție de pacient.

Cât durează?

Întreaga procedură durează puțin, în jur de 10 minute. Un alt avantaj este faptul că nu ai nevoie e o perioadă de recuperare, îți poți relua activitatea imediat.

Dacă îți dorești și tu să apelezi la un tratament inovator pentru zâmbetul gingival care duce la mai puține costuri, mai puține riscuri și rezultate uimitoare, programează o consultație, aici. Poți accesa, de asemenea, și paginile de social media, Facebook și Instagram ,pentru mai multe informații utile și de actualitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *