Lipoaspirație
Fără categorie

Lipoaspirația – un remediu miraculos!

Ce e lipoaspirația?

Lipoaspirația reprezintă o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de grăsime subcutanat din anumite zone, care nu mai răspund la dietă și exerciții fizice. Nu este o metodă de tratare a obezității, scăderea în greutate fiind mai puțin observabilă, efectul principal fiind de modelare și conturare a corpului. În urma intervenției se pot observa schimbări radicale, cu efect permanent și pacientul este mai motivat de a menține și lupta în continuare pentru un corp tonifiat și în formă.

Cui îi e recomandată?

Lipoasparația este indicată în special persoanelor mai tinere, datorită elasticității pielii acestora. De asemnea, greutatea corpului trebuie să nu depășească extrem de mult normele stabilite pentru înălțimea și vârsta acestora. În cazul în care se ține cont de acești factori și pacientul este sănătos din punct de vedere fizic, operația nu ar trebui să prezinte riscuri ce ar pune în pericol siguranta pacientului. 

Lipoaspirația e o procedură permanentă?

Creșterea în greutate după perioada adolescenței se datorează creșterii în volum a celulelor adipoase. Numărul acestora fiind deja constant, intervenția de lipoaspirație are drept scop îndepărtarea selectivă a grăsimii, respectiv micșorarea numărului celulelor adipoase din zona considerată problematică, cum ar fi: șolduri, abdomen, talie, bărbie, brațe. Cu toate acestea, în cazul în care nu se urmează un stil de viață activ, nu se ține cont de un regim de alimentație echilibrat și sănătos, grăsimea va continua să se depună în zonele în care nu s-a făcut procedura de lipoaspirație.

Lipoaspiarația tratează celulita?

Deși, se observă o îmbunătățire evidentă după procedură, lipoaspirația nu tratează celulita, iar așteptările pacientului trebuie să fie reale privind acest aspect.

Ce trebuie să știi înainte de operație?

  • cu 2 săptămâni înaintea operației, întrerupeți consumul de aspirină sau alte medicamente ce pot influența coagularea sângelui
  • anticoncepționalele trebuie întrerupte cu 1 lună înainte
  • evitați fumatul cu cel puțin 1 luna înainte
  • evitați expunerea la soare
  • în ziua operației nu se bea sau mănâncă cu 6 ore înainte

Intervenția

Durata intervenției este, în medie, de 1 – 3 ore. Se introduce o canulă specială în țesutul adipos prin incizii de câțiva milimetri, canula ce este conectată la un aparat care creează vid, iar prin mișcări repetate, grupuri de celule sunt separate și aspirate. Cantitatea de grăsime îndepărtată variază de la câteva sute de mililitri, până la câțiva litri.

Imediat postoperator, zonele lipoaspirate sunt pansate și este aplicat un corset elastic, pentru prevenirea formării hematoamelor și seroamelor. În majoritatea cazurilor, o spitalizare de 1 zi este suficientă. 

Aici poți să afli mai multe despre medicina estetică și chirurghicală, vei găsi informații utile și actuale.

NB: Această fișă prezintă informații cu caracter general în ceea ce privește intervenția de lipoaspirație și nu se substituie consultației cu Dr. CHIRILA Marius. Pentru mai multe informații în ceea ce privește tehnicile posibile, beneficiile, recuperarea postoperatorie și complicațiile posibile legate de această intervenție precum și pentru a personaliza tehnica chirurgicală necesităților dvs, adresați-vă chirurgului plastician.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *