Chirurgia feței

Asimetria facială poate duce la scăderea stimei de sine, anxietate socială și depresie

Asimetria facială reprezintă o discrepanță între cele două jumătăți ale feței, manifestată prin diferențe de aliniere, formă sau dimensiune a anumitor părți. Aceste diferențe pot fi observate în zona ochilor, sprâncenelor, buzelor, maxilarului, sau pomeților, iar uneori pot afecta și urechile, determinând poziționarea uneia mai sus sau mai jos, forma ușor diferită sau dimensiunea mai mare sau mai mică.

În abordarea asimetriei faciale, există mai multe metode de tratament, în funcție de severitatea acesteia și a necesităților individuale ale fiecărui pacient. Tratamentul poate implica atât metode non-chirurgicale cât și proceduri de chirurgie estetică.

Injectări cu acid hialuronic

Printre opțiunile de tratament recomandate frecvent de către specialiști se numără utilizarea fillerelor dermice, sub formă de injectări cu acid hialuronic. Acestea sunt folosite pentru remodelarea regiunilor pomeților, nasului, buzelor sau bărbiei. Astfel, prin „umplerea” anumitor zone ale feței și restabilirea volumului lor, se obține un aspect uniform și armonios.

Injectări cu toxina botulinică (Botox)

O altă abordare comună în tratamentul asimetriei faciale este utilizarea toxinei botulinice ce acționează ca un neuromodulator. Această substanță acționează asupra impulsurilor nervoase transmise către mușchi, favorizând relaxarea acestora și oferind un efect similar liftingului facial. Neuromodulatorul se poate injecta în zonele cu asimetrie, fiind frecvent recomandat pentru zona sprâncenelor.

Corectarea asimetriei faciale

Proceduri chirurgicale

În cazurile de asimetrie mai pronunțată, medicul poate sugera o serie de intervenții de chirurgie estetică a feței. Printre cele mai des utilizate proceduri chirurgicale se numără liftingul cervico-facial și rinoplastia. În funcție de situație, medicul poate recomanda și blefaroplastia. În cazul în care pacientul a suferit traume în trecut, pot fi necesare intervenții complexe de reconstructie.

Fiecare pacient are particularitățile sale, iar tratamentul asimetriei faciale ar trebui personalizat pentru a atinge cele mai bune rezultate. 

Cu o vastă experiență în domeniul chirurgiei plastice în spate, îți pot recomanda cele mai potrivite tratamente iar împreună putem descoperi cea mai bună soluție pentru tine!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *