rinoplastia
Chirurgia feței

Rinoplastia – când și de ce?

Rinoplastia, cunoscută și sub numele de chirurgie estetică a nasului, este una dintre cele mai populare intervenții chirurgicale din domeniul esteticii faciale. Această procedură chirurgicală are scopul de a îmbunătăți forma și proporțiile nasului pentru a crea un aspect mai armonios și mai echilibrat al feței. Cu toate acestea, rinoplastia nu se limitează doar la aspectul estetic, ci poate fi, de asemenea, indicată pentru îmbunătățirea funcționalității nasului. În acest articol, vom explora când și de ce rinoplastia poate fi o opțiune viabilă pentru anumite persoane.

Rinoplastia

Motivații estetice:

Mulți oameni consideră că nasul lor este inestetic din cauza unor caracteristici precum:

– nasul este prea mare

– nasul este prea mic

– nasul este cocoșat

– nasul este curbat

– nasul are vârf bulbos ș.a.m.d.

Dacă aceste aspecte ale nasului sunt sursa disconfortului psihologic sau afectează încrederea în sine, chirurgia nasului poate fi o soluție pentru a rezolva aceste probleme estetice. Prin intermediul rinoplastiei, chirurgul plastician poate ajusta forma, dimensiunea și proeminența nasului pentru a se potrivi cu caracteristicile feței pacientului și cu dorințele acestuia.

Ameliorarea problemelor funcționale; iată câteva dintre ele:

Uneori, rinoplastia este necesară din motive funcționale, mai degrabă decât pentru îmbunătățirea aspectului.

👉  Deviația de sept nazal, congenitală sau dobândită în urma unor traume, poate cauza dificultăți de respirație și poate perturba calitatea vieții pacientului. Prin rinoplastie, chirurgul poate corecta deviația septului, redând astfel funcționalitatea normală a căilor respiratorii.

👉  Totodată, accidentele sau traumele la nivelul nasului pot provoca fracturi sau alte deformări care pot afecta aspectul și funcționalitatea acestuia.

👉  Malformațiile congenitale ale nasului intră de asemenea în discuție, cum ar fi cheiloschizisul (buza de iepure) sau palatoschizisul (gura de lup).

Rinoplastia

Rinoplastia corectivă poate fi o soluție pentru a ameliora aceste condiții, oferind pacienților posibilitatea de a duce o viață normală și de a se simți mai încrezători. 

Înainte de a decide să facă o chirurgie a nasului este esențial ca pacienții să fie informați cu privire la riscuri, beneficii și așteptările realiste legate de procedură. De asemenea, este important să aleagă un chirurg plastician experimentat și calificat, care să poată evalua în mod adecvat structura feței și să ofere recomandări potrivite. În situația în care rinoplastia este aleasă din motive estetice, este de recomandat ca pacientul să se afle într-o stare psihică stabilă, deoarece reprezintă o decizie majoră.

Rinoplastia poate fi o alegere potrivită pentru 👉 cei care doresc să îmbunătățească aspectul estetic al nasului, să corecteze problemele funcționale sau să trateze traume și condiții medicale congenitale. Cu toate acestea, fiecare caz este unic, iar decizia finală de a face o rinoplastie trebuie luată în urma unei evaluări profesionale și conștiente a situației individuale.

Haide să începem cu o consultație!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *