Pomeți căzuți
Fără categorie

Cum luptăm împotriva pomeților care cad? 

Pomeții căzuți oferă feței un aspect îmbătrânit, lipsit de fermitate și strălucire. Printre cauzele unor pomeți care se lasă se numără: stilul de viață, factorii genetici, alimentația, fumatul excesiv, expunerea prelungită la razele solare. 

Odată cu procesul de îmbătrânire pomeții își pierd din volum, nemaisusținând forma “V” a feței, din fericire, însă, medicina modernă ne pune la dispoziție o serie de soluții. 

Ce soluții avem? 

Problema pomeților căzuți poate fi rezolvată prin mai multe metode, de aceea consultația individuală este esențială. În funcție de caz pot recomanda pacienților mei să recurgem la umplerea pomeților cu acid hialuronic sau grăsime, să apelăm la firele resorbabile sau la liftingul cervico-facial. 

Ridicarea pomeților cu acid hialuronic:

Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în țesuturile de legătură în corp, substanță care netezește pielea, creează volum și dă feței un aspect tânăr și sănătos. După consultație se stabilește tipul și cantitatea de acid necesară pentru a obține efectul de lifting și rotunjime la nivelul pomeților. Intervenția nu este dureroasă,  se realizează sub anestezie locală și durează maxim 1 oră. Efectul se poate observa imediat, iar persistența acidului hialuronic în țesut depinde de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient (metabolism, activitate fizică, fumat). În medie, fiind o substanță cu densitate mare și injectată în profunzime, efectul se poate observa până la 2 ani.

Ridicarea pomeților cu grăsime proprie:

Este o intervenție din ce în ce mai întâlnită, ce oferă un rezultat natural și de lungă durată. Tehnica presupune utilizarea de grăsime proprie pentru a umple zona pomeților. Grasimea se recoltează din alte zone, bogate în țesut adipos, cum ar fi abdomenul, coapsele, apoi este prelucrată și reinjectată cu ajutorul unor canule speciale foarte fine. Operația de lipofilling  nu este dureroasă pentru că se practică cu anestezie locală sau generală și are o durată  de aproximativ 1 oră. Inciziile din locul unde se preia grăsimea sunt de obicei mici, aproximativ 3mm și ascunse vederii, pe când cele de la nivelul feței nu se observă deloc.

Durerea postoperatorie este de regulă de mica intensitate. Vânătăile și umflaturile de la nivelul zonelor operate dispar în două săptămâni.

Ridicarea pomeților cu fire resorbabile:

Procedura constă în  introducerea la nivel cutanat de multiple fire care vor rămâne în țesut până la biodegradarea lor completă. Se realizează anestezie locala, astfel încât pacientul să nu simtă disconfort.  Se puncționează tegumentul și se introduce canula ce conține în interiorul său un fir. După îndepărtarea canulei, firul va realiza tracțiune pe acea zonă oferind efect de ridicare. Riscul de apariție a vânătăilor este mic, iar procedura este nedureroasă. La final, pielea își recuperează tonusul și elasticitatea. 

Ridicarea pomeților prin intermediul liftingului cervico-facial:

Operația de lifting cervico-facial este o intervenție destul de complexă prin care se repoziționează țesuturile feței și gâtului în modul cel mai potrivit pentru fiecare pacient în parte. Operația se realizează cu anestezie generală. Se efectuează niște incizii în zone puțin vizibile (în păr, zona urechii), iar ulterior pielea lăsată se va ridica în direcția potrivită pentru recrearea unui aspect întinerit normal cu o redistribuție armonioasă a volumului în partea superioară. Astfel, și zona pomeții își va recăpăta din fermitatea anterioară.

Pomeții căzuți contribuie la un aspect facial în formă de “U”, asociat cu bătrânețea, de aceea, recomandarea mea este să programați aici o consultație pentru a analiza care este cea mai potrivită intervenție pentru dumneavoastră.

Fă-ți o programare pe site-ul nostru https://www.drchirilamarius.ro/ pentru a discuta despre așteptările tale și a afla mai multe detalii despre intervenție.

Ne poți accesa, de asemenea, și pe paginile social media Facebook și Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *