Fără categorie

Lifting mamar: cheia armoniei siluetei tale

Dacă ești interesată să îți îmbunătățești aspectul fizic și să te simți mai încrezătoare în tine, poate te interesează să afli mai multe despre procedura de lifting mamar. Poate fi cheia armoniei siluetei tale. Hai să discutăm despre asta!

Liftingul mamar, sau mastopexia, este o procedură chirurgicală care poate fi efectuată pentru a ridica și a strânge pielea din zona sânilor. Astfel se obține o formă mai fermă și mai tânără. Această intervenție poate fi efectuată într-o varietate de moduri și poate fi personalizată în funcție de nevoile și obiectivele fiecărei paciente.

Ce este ptoza mamară?

Ptoza mamară este termenul medical folosit pentru a descrie căderea sau lăsarea sânilor. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori, cum ar fi îmbătrânirea, pierderea în greutate sau sarcina și alăptarea.

Ce este mastopexia?

Mastopexia, cunoscută și sub numele de lifting mamar, este procedura prin care se ridică și se strânge pielea din zona sânilor. Aceasta poate fi efectuată într-o varietate de moduri, inclusiv cu sau fără implanturi mamare.

În ce situații apelăm la lifting mamar?

Există 4 tipuri de ptoză mamară, în funcție de care poți apela la mastopexie:

Tipul 1 – când complexul areolă mamelon și glandă mamară sunt coborâte la 1 cm sub șanțul inframamar.

Tipul 2 – când complexul areolă mamelon și glandă mamară sunt coborâte la 2 cm sub șanțul inframamar.

Tipul 3 – când complexul areolă mamelon și glandă mamară sunt coborâte la 1 cm sub șanțul inframamar.

Tipul 4 (pseudoptoză) – când glanda mamara este coborâtă sub șanțul inframamar și complexul areolă-mamelon este poziționat normal.

Cu alte cuvinte, la prima vedere șantul inframamar ar fi structura după care ne putem ghida în confirmarea unui diagnostic de ptoză mamară. Doar că nu e chiar așa. Șantul inframamar este unul dintre elementele după care ne putem ghida, dar nu este singurul.

Intervenție și recuperare

În timpul intervenției, voi face incizii în jurul sânilor pentru a ridica și a strânge pielea și țesuturile moi. De asemenea, poate fi nevoie să se elimine excesul de piele sau țesut mamar. În funcție de nevoile și obiectivele tale, poate fi necesară utilizarea de implanturi mamare.

Perioada de recuperare poate varia în funcție de complexitatea procedurii și de felul în care reacționează organismul tău. În general, trebuie să te aștepți să petreci cel puțin câteva zile în repaus după intervenție și să eviți efortul fizic timp de câteva săptămâni. În plus, trebuie să accepți că vor exista cicatrici care vor fi vizibile la început, dar care se vor estompa în timp.

Sper că aceste informații ți-au fost de ajutor. Dacă ești interesată de liftingul mamar și crezi că poate fi soluția potrivită pentru tine, atunci te încurajez să mă contactezi pentru o consultație!

Dermaelite: 0742 900 800

Spitalul Medicover Cluj: 0264 933

Clinica Medicover: 0264 414 545

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *