Pachetul Mommy Makeover
Chirugie plastică

Pachetul Mommy Makeover – ce reprezintă?

Pachetul Mommy Makeover este un termen ce desemnează un set de operații estetice și/sau proceduri minim invazive non chirurgicale individualizate fiecărei paciente pentru a șterge sau a ameliora efectele apărute în urma nașterii și alăptarii. Pe perioada sarcinii corpul femeii suferă modificări substanțiale, astfel sunt necesare intervenții cosmetice pentru a remedia anumite efecte manifestate asupra siluetei, feței și sânilor. 

Ce operații estetice include Mommy Makeover?

a) proceduri chirurgicale

Abdominoplastia, liposucția și mastopexia sunt cele mai comune intervenții plastice la care apelează femeile în urma sarcinii, dar această listă nu se limitează doar aici:

 • liftingul mamar (numit și mastopexie sau ridicarea sânilor);
 • reducția mamară;
 • augmentare mamară;
 • abdominoplastia;
 • liposucția;
 • labioplastia.

b) proceduri non-chirurgicale

Unele proceduri non-chirurgicale sunt o bună opțiune pentru mommy makeover, mai ales în cazul pacientelor care vin după o sarcină și alăptarea unui copil și care au în vedere să aibă încă unul. De asemenea aceste proceduri sunt ideale pentru acele paciente care nu sunt dispun imediat de concediu pentru recuperarea după intervențiile chirurgicale. În schimb, trebuie știut ca aceste proceduri vor avea un efect, bineînțeles, mai puțin evident decat cele chirurgicale.  

 • lipoliza (topirea non-chirurgicala a grasimii localizate)
 • întinderea pielii: proceduri laser, radiofrecventa, fire de suspensie
 • botox și acid hialuronic
 • rejuvenarea cutanata: mezoterapie, acid hialuronic, peeling-uri, tratamente laser

Ce beneficii se pot obține prin pachetul Mommy Makeover?

Sarcina și alăptarea poate să lase efecte nedorite asupra corpului cum ar fi: sâni lăsați, mușchi abdominali slăbiți și depărtați pe linia mediană, exces de piele și grăsime. Multe femei sunt descurajate când sânii și corpul lor nu revin la forma de dinaintea sarcinii, chiar cu ajutorul exercițiilor fizice și al dietei. Pentru a redobândi forma dorită, mommy makeover îți poate îmbunătăți starea de confort și încrederea în tine. 

Fiecare pacientă are propriile obiective, care poate să includă unul sau mai multe din următoarele:

 • corectarea ptozei și restabilirea volumului sânilor
 • îmbunătățirea simetriei sânilor
 • corectarea dimensiunii areolei și/sau a mamelonului
 • îndepărtarea pielii și a grăsimii în exces de la nivelul abdomenului
 • întărirea mușchilor abdominali depărtați sau întinși
 • îmbunătățirea confortului și a stimei de sine; purtarea de haine mulate și costum de baie

Când este potrivit să apelăm la intervențiile Mommy Makeover?

Nu există un moment potrivit pentru o astfel de procedură , această decizie fiind individuală pentru fiecare femeie, dar și discutată împreună cu chirurgul plastician. Există o singură condiție, care ar fi și logică dată fiind denumirea procedurii. Condiția este ca intervenția să se efectueze după recuperarea completă a corpului în urma nașterii, astfel încât corpul să fie pregătit fizic.

 1. Dacă considerați că mastopexia sau liftingul mamar este o procedură la care doriți să apelați, trebuie să vă asigurați că au trecut 6-9 luni de la momentul în care nu mai alăptați. Este recomandat acest sfat, deoarece sânii mai suferă modificări în această perioadă, astfel trebuie să se definitiveze o formă și dimensiune stabilă.
 2. Dacă aveți în vedere proceduri de liposucție sau chirurgie abdominala trebuie să aveți o greutatea stabilă. De asemenea este indicat ca aceste proceduri să fie efectuate după ce sunteți sigură ca nu doriți să mai aveți și alți copii; dacă aveți în plan o altă sarcină; procedurile non-chirurgicale de întindere a pielii și topire a grăsimi sunt opțiune excelentă

Procesul de recuperare după operația Mommy Makeover

Este imperios necesar să aveți pe cineva care să vă ajute în această perioadă să creșteți copilul, deoarece trebuie să reduceți pe cât posibil ridicarea de greutăți, mișcarea excesivă și chiar sportul în general pe o perioada de aproximativ 4-6 săptămâni. 

Fiecare corp se recuperează în mod natural în ritmul său, astfel uneori, procesul de recuperare poate dura două săptămâni, iar în alte cazuri poate dura mai mult.

Rezultatul final va fi vizibil în funcție de procedura pe care ați efectuat-o. De obicei la 3 luni vă veți simți confortabilă și cu încredere purtând haine mulate sau costum de baie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *